Home     Waarom Gastouderopvang?     Foto's     Nieuws     Contact

Waarom Gastouderopvang?

 

 

 

 

 
1. Veel persoonlijke aandacht

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in eigen tempo. Doordat ik minder kinderen tegelijkertijd opvang dan leidsters in het kinderdagverblijf heb ik meer tijd en aandacht voor uw kind. Zo kan ik snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten van uw kind. Ik heb oog voor uw kind als individu en stimuleer zijn eigen inbreng. Op deze manier ontwikkelt uw kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

2.Gastouderopvang is samen spelen en ontdekken

Uw kind komt al vroeg met andere kinderen in contact. De groep is evenwichtig samengesteld en bestaat uit max. 5 kinderen. Op deze manier kan uw kind samen met anderen spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar verdrinkt het niet in de drukte. Ik stimuleer samen spelen door op een dag verschillende activiteiten en spelletjes te organiseren die afgestemd zijn op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen.

3. Gastouderopvang vindt plaats in veilige, gezonde en gecontroleerde woningen

Een medewerker van 4kids komt regelmatig over de vloer om te controleren of de omgeving nog aan de eisen voldoet en is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De medewerker neemt jaarlijks en Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en HygiŽne af. Dit waarborgt een veilige en vertrouwde opvang voor uw kind.

4. Gastouderopvang is gezellige en vertrouwde opvang

Een kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving waar het zich thuis voelt. Gastouderopvang vindt plaats bij mij thuis. Een huiselijke omgeving dus die erg vertrouwd aanvoelt. Bovendien ziet uw kind iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht. Dit is een verschil met de opvang op een kinderdagverblijf waar meerder leidsters op een groep staan en uw kind iedere dag met andere leidsters van doen heeft.

5. Gastouderopvang is professionele opvang

Gastouders zijn professionele opvoeders. Ik beschik over een diploma SPW3, pedagogiek, BHV en een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Daarnaast ben ik in het bezit van een Verklaring omtrent het Gedrag, en alle volwassen huisgenoten bezitten er ook een. De opvang wordt periodiek geŽvalueerd door U, mij en de bemiddelaar van 4kids. Ik kan rekenen op uitgebreide ondersteuning en begeleiding van 4kids door regelmatig contact met de bemiddelaar en diverse vormen van bij- en nascholing.

6. Gastouderopvang is voordeliger

Wanneer U gebruik maakt van geregistreerde gastouderopvang via 4kids, heeft U recht op kinderopvangtoeslag. Bij gastouderopvang betaalt U niet tijdens vakantie en feestdagen. Ook hoeft U geen dagdelen af te nemen, maar betaalt U per uur. U betaalt dus alleen de uren die U afneemt! Dit kan U als gezin al snel duizenden euro's per jaar opleveren ten opzichte van het kinderdagverblijf.

7. gastouderopvang is flexibel en geeft rust

U kunt met mij afspraken maken over de begeleiding en dagindeling van uw kind. Gastouderopvang kent geen opening en sluitingstijden en geen wachtlijsten. Iets later de kinderen ophalen, af en toe een late vergadering bijwonen is geen probleem. Ik bied zelfs de mogelijkheid om uw kind op te vangen indien deze ziek is. Zo hoeft U geen vrije dag op te nemen. Dit alles zorgt voor rust in uw gezin.